Thailand staat Russische toeristen toe om tot 90 dagen in het visumvrij in het land te verblijven

BANGKOK:- Het Thaise kabinet, keurde gisteren onder leiding van de Thaise premier Srettha Thavisin, het voorstel goed dat Russische toeristen maximaal 90 dagen, verhoogd van 30 dagen, een visumvrij in het land mogen blijven.Het nieuwe programma start op 1 november 2023 en eindigt op 30 april 2024.

Volgens premier Thavisin is het programma bedoeld om meer Russische toeristen aan te trekken tijdens de lange vakantieperiode, wanneer Rusland traditioneel strenge en koude winters kent.

Thavisin zal ook de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten op het Derde Belt and Road Forum voor Internationale Samenwerking in Peking, China, dat loopt van vandaag tot 21 oktober 2023.

Het programma is pas het nieuwste toerismestimuleringsplan uit Thailand eind september de Thaise regering stond visumvrijstellingen toe voor Chinese en Kazachstaanse toeristen.

De Thaise toeristenautoriteit, het TAT heeft ook aangedrongen op visumvrijstellingen voor Indiase toeristen, maar tot nu toe is dat niet gebeurd.

Russische toeristen zijn qua nationaliteit de vijfde grootste groep die dit jaar Thailand bezoekt, met bijna een miljoen aankomsten in oktober 2023.

Het besluit om Russische staatsburgers langer in Thailand te laten verblijven, was online niet zonder controverse, omdat burgers van andere landen klaagden dat de maatregel niet voor meer landen gold of kritiek uitten op de aanhoudende oorlog van Rusland tegen OekraĆÆne, waarbij werd verklaard dat Russische staatsburgers geen extra geld mochten overmaken.

Olleke Bolleke in Thailand 

3 gedachten aan “Thailand staat Russische toeristen toe om tot 90 dagen in het visumvrij in het land te verblijven”

 1. Dit is ook weer een vorm van discriminatie tegen over de rest van de touristen.

  Wij mogen weer de volle mep betalen.

  Doe dan allemaal het zelfde, dan komen er ook meer touristen.

  1. Vind ik ook Robert, er zijn veel mensen die de winter willen ontvluchten en dan graag 170 (?) euro willen besparen op het visum.
   Dat kan je beter opmaken aan eten en drinken in Thailand dan aan hun regering schenken.

 2. Misschien kan de Nederlandse ambassadeur Remco van Wijngaarden eens met de Hoge Heren gaan praten..
  Ik denk dat veel Nederlanders dan langer willen overwinteren.

  Wie weet leest hij dit ook??šŸ‘šŸ‘šŸ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!