Thailand is van plan een speciaal Muay Thai visum voor buitenlanders in te voeren

BANGKOK:- De Thaise regering is van plan een speciaal visum in te voeren voor buitenlandse toeristen die Thailand willen bezoeken om de Muay Thai vechtsport te trainen. Hiermee kunnen ze maximaal 90 dagen blijven om hun cursus te voltooien.

Khun Pimol Srivikorn, adviseur van de premier en voorzitter van de subcommissie sportactiviteiten van de regering, zei dat de leden afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst hadden besloten om de Muay Thai vechtsport te promoten als een van de “soft power projecten” van het land.

Met een toeristenvisum kunnen buitenlanders maximaal 60 dagen in Thailand verblijven, maar met een speciaal visum om Muay Thai te leren kunnen ze 90 dagen blijven, zei hij.

De regering zal een standaardniveau vaststellen dat moet worden bereikt in cursussen en certificering voor Muay Thai-leraren, zodat de nationale krijgskunst op de juiste manier over de hele wereld kan worden verspreid, zei hij.

Daarnaast zal de regering Muay Thai promoten via de Now Muay Thai-website (www​.now​muaythai​.com), een platform voor buitenlanders die geïnteresseerd zijn in de sport om cursussen in heel Thailand te kiezen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!