Bangkok plant in de wijk Yaowarat een groot Chinees nieuwjaarsfestival om het toerisme in Thailand een boost te geven

BANGKOK:- Het festival van 2024 gaat heel bijzonder worden omdat het 49 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Thailand en China herdenkt en 19 jaar culturele en toeristische samenwerking tussen de toeristische autoriteit van Thailand (TAT) en het Chinese Ministerie van Cultuur en Toerisme.

Op 10 februari organiseert Bangkok een spectaculair Chinees Nieuwjaarsfeest in Yaowarat, ook bekend als Chinatown, dit ter ere van het Jaar van de Draak.

Het evenement wordt gehouden in samenwerking met de Chinese ambassade en omvat een reeks culturele optredens en verlichtingen, beginnend bij Odeon Circle aan Yaowarat Road en zich gedurende de maand door het hele gebied uitstrekkend.

De gouverneur van het TAT, Khun Thapanee Kiatphaibool uitte zijn opwinding over de gebeurtenis en benadrukte de rol ervan bij het versterken van de banden met China en het bevorderen van reizen en toerisme. Verwacht wordt dat de vieringen dit jaar tot 8 miljoen Chinese toeristen zullen trekken, wat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de Thaise toeristische sector.

Het evenement biedt een scala aan betoverende optredens van Thaise en Chinese artiesten. Hoogtepunten zijn onder meer een dansgroep uit de Chinese provincie Fujian, uitgenodigd door het Chinese Culturele Centrum.

Vóór de pandemie was China de belangrijkste bron van buitenlandse toeristen naar Thailand. Om bezoekers uit het land te blijven verwelkomen, heeft de Thaise regering in september visumvrije toegang voor Chinese toeristen ingevoerd, en vanaf 1 maart zullen de visumvereisten voor Chinese bezoekers permanent worden opgeheven, waardoor reizen tussen de twee landen verder wordt vergemakkelijkt. 

Verwacht wordt dat de vieringen dit jaar tot 8 miljoen Chinese toeristen zullen trekken, wat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de Thaise toeristische sector.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!