Thailand houdt de prijs van ruwe olie in de gaten, aangezien de kosten van biodiesel tot 30 baht per liter gedaald zijn

BANGKOK:- Het Thaise Ministerie van Energie houdt de prijs van ruwe olie nauwlettend in de gaten, want hoewel deze recentelijk is gedaald, is deze nog steeds volatiel en op een hoog niveau, zo verklaarde de  ministeriewoordvoerder khun Sompop Pattanariyankool.

Hij herhaalde dat de Administratieve Commissie voor Energiebeleid op 24 november had besloten het aandeel biodieselformules van B20, B10 en B7 te verminderen tot 7 procent of alleen B7 gedurende vier maanden vanaf 1 december. Door deze wijziging werd de prijs van diesel verlaagd tot 28  baht per liter, hoewel de premium diesel ongewijzigd blijft.

Khun Sompop voegde eraan toe dat het ministerie probeert de prijs van diesel onder de 30 baht per liter te houden om de mensen te ontlasten en de economie vooruit te helpen.  Hij voegde eraan toe dat het ministerie de situatie nauwlettend zal blijven volgen en zal aanpakken wanneer deze weer stijgt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!