2 Pakistaanse mannen op vliegveld Suvarnabhumi voor drugssmokkel tegen de lamp gelopen

SAMUT PRAKAN:- Eerder deze week zijn twee Pakistaanse staatsburgers op Suvarnabhumi Airport betrapt toen ze 30,6 kilo ketamine en 1,1 kilo heroïne het koninkrijk probeerde  binnen te smokkelen.  De totale straatwaarde van de in beslag genomen drugs kwam uit op 95 miljoen baht.

Het hoofd van de douane, generaal Pachara Anantasilp, vertelde aan de journalisten dat de twee mannen werden gepakt toen ze probeerden door de “not declare” uitgang te lopen.

Ze waren van Karachi naar de Verenigde Arabische Emiraten gereisd, voordat ze met een Emirates-vlucht in Thailand landden.  De drugs waren verstopt in oplostheezakjes in hun bagage.

Khun Pachara zei dat de drugs niet werden ontdekt op de luchthavens van Karachi of Dubai totdat ze in Thailand aankwamen.  Hij zei dat de andere luchthavens mogelijk de vangst hebben gemist omdat ze zich meer concentreerden op wapens en andere gevaarlijke items. De twee verdachten worden momenteel verhoord.

Hoewel de smokkel van drugs via vliegreizen afnam tijdens de Covid-19-pandemie, is deze weer op gang gekomen nu Thailand langzaam weer opengaat.  De douane heeft willekeurig de bagage van aankomende en vertrekkende passagiers gecontroleerd.

Sinds oktober 2020 zijn 202 verdachten betrapt bij het smokkelen van drugs ter waarde van ongeveer 8,5 miljard baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “2 Pakistaanse mannen op vliegveld Suvarnabhumi voor drugssmokkel tegen de lamp gelopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!