De hoofdstad van Thailand organiseerde een “grote schoonmaakdag” om de fijnstof aan te pakken

BANGKOK:- Tijdens een openingsceremonie van de “Big Cleaning Day”-activiteit voor bij Victory Monument in het district Ratchathewi van Bangkok, was de gemeentesecretaris, khun Chatree Wattanakhajorn, aanwezig om als voorzitter te evenement te leiden.

“Het evenement heeft tot doel de luchtvervuiling veroorzaakt door stofdeeltjes in Bangkok te verminderen door water in de atmosfeer te sproeien en wegen en openbare voorzieningen schoon te maken”, zei hij.  

“Ambtenaren van het milieubureau van Bangkok en vrijwilligers van andere instanties zoals het Department of Disease Control, Royal Thai Army, Royal Thai Police Headquarters en Pollution Control Department zullen helpen bij het opruimen van de belangrijkste straten in Bangkok, waaronder de wegen van Ratchawithi, Phayathai en Phahonyothin.”

 Alle deelnemers waren aangemoedigd om beschermende kleding te dragen en sociale afstand te bewaren om de verspreiding van Covid-19 tijdens het werk te voorkomen.

Khun Chatree voegde er aan toe dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) het Milieubureau in alle 50 districten heeft opgedragen om water te sproeien en voetpaden in hun verantwoordelijke gebieden schoon te maken, evenals 39 openbare parken in Bangkok om opgehoopte stofdeeltjes te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

“Mensen moeten een mondkapjes dragen bij het verlaten van huizen en zich voor langere tijd onthouden van buitenactiviteiten”, zei Chatree.  

“Bovendien kunnen mensen in realtime controleren op luchtkwaliteitsrapporten in Bangkok via de website: www.bangkokairquality.com, facebook @air4bangkok en de mobiele AirBKK-applicatie.  

Als u getuige bent van bronnen van vervuiling, zoals voertuigen die zwarte rook uitstoten, neem dan contact op met hotline 1555 of 1584.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!