Thailand hoopt de prijs van diesel op 30 bath per liter te kunnen houden ondanks oorlog tussen Rusland en Oekraïne

BANGKOK:- De Thaise regering heeft aangekondigd dat ze haar best zal doen om de prijs van diesel op minder dan 30 baht per liter te houden, ondanks de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de aanhoudende Covid19 crisis.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft naar verluidt besloten om drie dringende maatregelen te nemen om het publiek te helpen, namelijk het verlagen van de kosten van levensonderhoud, het verlichten van schulden en het stimuleren van investeringen.

De Regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei gisteren dat premier Prayut morgen de National Energy Policy Council zal ontmoeten om maatregelen te treffen die op 15 maart aan het kabinet zullen worden gepresenteerd.

Thanakorn verklaarde dat Thailand en de rest van de wereld niet alleen met de Covid19 crisis worstelen, maar ook met inflatie en de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.  De prijs van ruwe olie zal naar verwachting stijgen tot $ 120 per vat.  Op het moment dat uw nieuwsbeer dit artikel schrijft bedroeg de prijs van ruwe olie in Dubai $ 106,58 per vat, de Brent-prijs $ 118,11 per vat en de prijs voor West-Texas $ 110,7 per vat.

De stijging van de olieprijzen heeft de productie- en verzendingskosten opgedreven, wat op zijn beurt de kosten van levensonderhoud beïnvloedt.

Khun Thanakorn zei voorts dat het publiek de werking van energieprijzen moet proberen begrijpen en dat de overheid ze niet kan controleren. Hij zei dat er enkele maatregelen zijn genomen om de onzekerheid het hoofd te bieden, en op dit moment zou elke sector de handen ineen moeten slaan met de autoriteiten om de wereldwijde economische crisis aan te pakken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!