Premier roept de gouverneur van Bangkok op het matje wegens klachten over de behandeling van Covid

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft gisteren de gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang, opgeroepen om hem te informeren naar aanleiding van klachten vanuit het publiek dat ze géén behandeling tegen Covid19 in de hoofdstad kunnen krijgen.

Prayut vertelde tegen de verslaggevers dat hij tijdens een een vergadering in het gouvernementsgebouw gouverneur Aswin had ontboden om klaarheid te brengen.

 “Ik heb hem gebeld om meer te weten te komen over de Covid19 situatie in de hoofdstad, zo zei premier Prayut, en heb hem gevraagd wat te doen voor mensen die klagen dat ze geen toegang hebben tot behandeling.”

Prayut zei dat de BMA-gouverneur antwoordde dat hij de details van de openbare klachten en de Covid19 behandeling die door de BMA beschikbaar was gesteld, onmiddellijk zou onderzoeken.

Prayut zei overigens wel dat de publieke klachten ook het gevolg kunnen zijn van misverstanden over de nieuwe maatregel die geïnfecteerde mensen zonder of milde symptomen als poliklinische patiënten zou beschouwen.  Volgens de meest recente maatregel kunnen mensen zich laten behandelen door staatsziekenhuizen en krijgen ze medicijnen toegediend op basis van hun symptomen en worden ze naar huis gestuurd om te herstellen.

Eerder beweerden verschillende activistische groepen dat veel mensen géén toegang tot Covid19 behandelingen in Bangkok krijgen, omdat stadsziekenhuizen weigerden hen toe te laten.

Prayut verkondigde dat de media moeten helpen de nieuwe maatregel aan het publiek uit te leggen.

Vorige week had het ministerie van Volksgezondheid nog aangekondigd dat als de ziekenhuizen in Bangkok te druk zouden zijn, geïnfecteerde mensen met milde of geen symptomen staatsziekenhuizen in 19 provincies rond Bangkok zouden kunnen bezoeken om daar gratis behandeld te worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!