De luchtgesteldheid in Bangkok is redelijk goed, maar het PM2.5-niveau in 12 hogergelegen provincies van Thailand niet al te best

THAILAND:- Twaalf provincies in het noorden, noordoosten en midden bleken deeltjes met een diameter van minder dan 2,5 micron (PM2,5) in de lucht te hebben die hoger zijn dan de veiligheidsnorm, zo meldde het Centrum voor mitigatie van luchtvervuiling, het CAPM.

Het CAPM meldde gisteren om 07.00 uur dat in de provincies Chiang Rai, Mae Hong Son, Nan, Lamphun, Lampang, Phrae, Saraburi, Bueng Kan, Nong Khai, Nakhon Phanom, Kalasin en Ubon Ratchathani PM2.5-inhaleerbare deeltjes hoger zijn dan de veiligheidsnorm van 50 microgram per kubieke meter lucht.

Het centrum meldde dat de luchtkwaliteit in Bangkok de afgelopen 24 uur goed was met een PM2.5 gemeten van 15 tot 34mcg per kubieke meter.

Het CAPM voegde eraan toe dat de luchtkwaliteit in de zuidelijke en oostelijke regio’s ook goed is, waarbij de PM2.5 wordt gemeten op respectievelijk 11-19mcg per kubieke meter en 14-30mcg per kubieke meter.

Gisteren om 12.00 uur meldde Air4Thai.com dat het hoogste niveau van PM2.5 werd gemeten in Tambon Meechai in het Muang-district van de provincie Nong Khai, met 93 mg per kubieke meter.

De bosbranden en branden op plantages na de oogst in de noordelijke en noordoostelijke provincies worden daar verantwoordelijk gehouden voor hogere niveaus van PM2.5-niveaus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!