Rijke Saoedische bezoekers zullen waarschijnlijk Thailand rijkdom gaan brengen 

THAILAND:- Het aantal Saoedi-Arabische toeristen naar Thailand zal naar verwachting 10 keer méér stijgen – tot ongeveer 300.000 per jaar, dit dankzij het onlangs nieuw leven ingeblazen banden tussen de twee koninkrijken.

De vereniging van de Thaise reisbureaus, het ATTA, maakte deze inschatting nadat premier Prayut Chan-o-cha dinsdag een bezoek bracht aan Saoedi-Arabië op uitnodiging van kroonprins Mohammed bin Salman, die wordt beschouwd als de de facto leider van het olierijke Midden-Oosten  land.

Het bezoek kwam na meer dan drie decennia van verzuurde bilaterale banden na de zogenaamde Blue Diamond-affaire, waarbij een Thaise werknemer in 1989  juwelen van een Saoedische prins stal, wat leidde tot een spoor van moorden en vermoedelijke politiecorruptie in Thailand.

De president van het ATTA, Khun Sisdivachr Cheewarattanaporn zei vrijdag dat als de Thaise regering en de particuliere sector nauw samenwerken, zijn groep verwachtte dat het aantal toeristen uit Saoedi-Arabië 10 keer zou groeien, van 30.000 in 2019 vóór de Covid-19-pandemie.

“Dit is niet moeilijk voor een markt met een bevolking van bijna 35 miljoen.  We kunnen toeristen van hoge kwaliteit aantrekken met een hoge koopkracht”, zei hij.

Het aantal Saoedische toeristen is de afgelopen vijf jaar gedaald – van 33.517 in 2017 naar 30.002 in 2019 en slechts 467 vorig jaar.

Ondertussen zei de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), Yuthasak Supasorn, vrijdag dat TAT zijn promotieplannen voor Saoedi-Arabië in kaart zou brengen nadat de bilaterale betrekkingen waren genormaliseerd.

Ook gaat de TAT gaat samenwerken met grote luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, zoals Emirates, Qatar en Etihad, en werkt ook samen met Arabisch sprekende influencers om Thailand te promoten.

De toeristische autoriteit zal zich ook richten op Thai Airways International en Saudia wanneer de luchtroute tussen de twee landen weer opengaat, zei Yuthasak.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië heeft aangekondigd dat het in mei de rechtstreekse vluchten naar Thailand zal hervatten.

 “De maand valt samen met het hoogseizoen voor toeristen uit het Midden-Oosten, die graag reizen tijdens het regenseizoen in Thailand”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!