Amerika en Thailand openen gezamenlijk een opleidingsfaciliteit voor elite-grenspolitie in Chiang Mai

CHIANG MAI:- Een door de VS gefinancierde renovatie van de opleidingsfaciliteit van Thaise grenspolitie in het Mae Taeng-district van de provincie Chiang Mai gisteren geopend. De zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade, Mr. Michael Heath en generaal-majoor Varayuth Sukhawat, plv. hoofd van de grenspolitiepolitie (BPP), zaten de inauguratie voor.

De verbeterde faciliteit, die een bewijs is van het langdurige partnerschap tussen de VS en Thailand, zal ervoor zorgen dat wetshandhavingsinstanties gemeenschappen in Thailand en in de hele regio beter kunnen beschermen tegen transnationale misdaden, aldus een persbericht van de Amerikaanse ambassade en het consulaat in  Thailand.

Bij de renovatie van $ 600.000 (19,8 miljoen baht) werden schietbanen, een namaakdorp, een tactisch trainingsgebouw van drie verdiepingen en ultramoderne apparatuur, waaronder een digitaal opnamesysteem met gesloten circuit, aan de trainingsfaciliteit toegevoegd.  Het BPP zal deze verbeterde faciliteit gebruiken om trainingsscenario’s uit te voeren in verschillende omgevingen en om beelden van de training te bekijken en analyseren voor toekomstige verbeteringen.

“De Amerikaanse steun voor deze faciliteit, die het vermogen van de BBP om illegale grensoverschrijdende activiteiten tegen te gaan zal vergroten, toont onze toewijding aan onze partner en bondgenoot Thailand”, zei schout-bij-nacht Charles Fosse, directeur van de Joint Interagency Task Force West van de US Indo-Pacific Command.  die voor de financiering van dit opleidingscentrum zorgden.

De Verenigde Staten en Thailand hebben samengewerkt om wederzijdse belangen te bevorderen in alle sectoren, waaronder gezondheidszorg, handel, onderwijs en veiligheid.  Het uitgebreide partnerschap van de VS op het gebied van rechtshandhaving wijst op het belang dat het hecht aan Thailand als strategische partner en regionale leider, aldus de ambassadeverklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!