Regering van Thailand voert de inspanningen op voor betere spoorverbindingen met Laos en China

NONG KHAI:- Verschillende staatsorganisaties hebben van het ministerie van Transport de order ontvangen om het spoorvervoer tussen Thailand, Laos en China te verbeteren. De minister van transport, khun Saksayam Chidchob liet dit weten na een ontmoeting met de commissie te hebben gehad om de spoorwegen tussen de drie landen te verbinden.

Hij zei dat de commissie de richtlijnen voor verwante organisaties had goedgekeurd en het snelweg departement bed opdracht had gegeven om een ​​budget te vragen om de bouw van een nieuwe brug over de Mekong-rivier voor zowel auto’s als treinen te bestuderen.

Ondertussen keurde de commissie orders goed voor de Thaise Staatsspoorwegen om de bouw van de Bangkok – Nong Khai hogesnelheidslijn te bespoedigen en om het Khon Kaen – Nong Khai dubbelspoorproject voor te stellen aan het kabinet.

De commissie keurde ook goed dat het Nong Khai-treinstation een placement wordt voor de overslag van producten.

De commissie zal ook het potentieel voor publiek-private samenwerking op het Na Tha-station in Nong Khai bestuderen om het transport in de toekomst voor te bereiden, inclusief een actieplan om een ​​evenwicht te creëren tussen vraag en huidige capaciteit. De commissie zal ook rekening houden met de vrachtprijs en de tijdskosten om het spoor te ondersteunen als het belangrijkste vervoermiddel tussen Thailand, Laos en China.

Khun Saksayam zei dat de commissie de douane had verteld om mobiele röntgensystemen te vinden voor de grenscontrolepost in Nongkhai.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opdracht gekregen om informatie te verzamelen over de ontwikkeling in Laos om uit te wisselen en te integreren met verwante organisaties in Thailand om een ​​exportstrategie te maken.

Khun Saksayam voegde eraan toe dat de commissie Team Thailand (overheidsinstanties in het buitenland) opdracht had gegeven om Laos te gaan bezoeken. Ze zullen de omstandigheden en het potentieel van de Nong Khai – Vientiane-route bestuderen om het transport te evalueren en een plan te maken om de infrastructuur aan te sluiten. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!