Thailand bevestigt eerste vrouwelijke apenpokken besmetting

BANGKOK:- Een 22-jarige Thaise vrouw is bevestigd als het vierde geval van apenpokken in Thailand.  Alle eerder bevestigde gevallen zijn mannen – Nigeriaanse, Thaise en Duitse staatsburgers.

De directeur van de Thaise gezondheidsdienst, Dr. Opart Karnkawinpong, verklaarde gisteren dat de vrouw de uitgaansgelegenheden in Bangkok bezocht die populair zijn bij buitenlandse toeristen.  Ze zou de ziekte hebben opgelopen door fysiek contact met een besmet persoon.

De vrouw vertelde gezondheidsfunctionarissen dat ze op 29 juli koorts had, maar de volgende dag een uitgaansgelegenheid bezocht met Thaise en buitenlandse vrienden.

Later verschenen er blaren op haar ledematen voordat ze zich verspreidden naar andere delen van haar lichaam, inclusief het genitale gebied.  Ze werd afgelopen woensdag in een ziekenhuis in de provincie Samut Prakan opgenomen.

Testen die de volgende dag door het departement Medische Wetenschappen en de Faculteit der Geneeskunde van de Chulalongkorn Universiteit werden genomen, bevestigden dat ze het apenpokkenvirus had opgelopen, aldus Dr. Opart.

Ze wordt nu behandeld in het Bamrasnaradura Instituut voor Infectieziekten in Bangkok.  Gezondheidsautoriteiten proberen nu de mensen te vinden die nauw contact hebben gehad met de vrouw.

Dr. Opart benadrukte dat het niet gemakkelijk is om apenpokken op te lopen.  Nauw fysiek contact met vreemden is echter een risicofactor, zo voegde hij aan zijn verklaring toe.

Donderdag waren er 26.208 bevestigde gevallen van apenpokken in 83 landen.  De Verenigde Staten voeren de wereldwijde lijst aan met 6.617 gevallen, gevolgd door Spanje (4.806), Duitsland (2.781), het Verenigd Koninkrijk (2.672) en Frankrijk (2.239).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!