De Thaise centrale bank test eind dit jaar digitale munt voor particulieren

BANGKOK:- De centrale bank van Thailand liet gisteren weten dat zij verwacht vanaf eind dit jaar tot medio 2023 haar digitale munt voor particulieren te testen, dit als alternatieve betalingsmogelijkheid.

Tijdens de TEST zal de digitale munt van de centrale bank voor particulieren (CBDC) gebruikt worden voor het verrichten van op contant geld lijkende transacties, zoals het betalen van goederen en diensten, binnen beperkte gebieden en onder ongeveer 10.000 particuliere gebruikers, zei de Bank of Thailand (BOT) in een verklaring.

De BOT zal de voordelen en risico’s van het proefproject evalueren om daarmee verband houdend beleid te formuleren en ontwerpen te verbeteren, zei zij.

Op dit moment heeft de BOT geen plannen om haar retail CBDC formeel uit te geven, zei zij.

Een retail-CBDC is een door een centrale bank uitgegeven digitale geldvorm die vergelijkbaar is met fysieke bankbiljetten. Het kan gebruikt worden bij financiële transacties, zowel online als offline.

De BOT heeft echter gezegd dat zij geen voorstander is van het gebruik van digitale activa, zoals bitcoin en ether, als betaling voor goederen en diensten, wegens de daarmee gepaard gaande risico’s.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Marktscreener.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!