Provincie Chonburi heeft gisteravond nieuwe Covid19 maatregelen uitgevaardigd

~PROVINCIAAL NIEUWS~

PATTAYA:- De provincie Chonburi heeft gisteravond 2 nieuwe maatregelen uitgevaardigd om de verspreiding van Covid-19 in de provincie aan te pakken, een bedrijf met infecties te sluiten en bijeenkomsten en liefdadigheidsevenementen aan banden te leggen.  De 2 bevelen werden uitgevaardigd omdat de provincie een stijgende Covid19 infectielijn ziet, meer dan 500 per dag, en de gouverneur verzocht de lokale bewoners zoveel mogelijk thuis te blijven.  De orders traden gisteren onmiddellijk in werking.

De Prime Production Company is het onderwerp van de eerste order die werd vrijgegeven, omdat daarin wordt opgeroepen het bedrijf te sluiten nadat meerdere Covid-19-infecties zijn gevonden.  Het bedrijf in Bor Thong in Chonburi moet sowieso tot 29 juli gesloten zijn.  Het pand gaat op slot en werknemers die ter plaatse wonen, mogen het gebied niet verlaten, ongeacht of ze positief zijn getest op Covid-19 of niet.  Ziektebestrijdingsbevelen moeten strikt worden opgevolgd en niemand mag naar binnen of naar buiten gaan zonder toestemming van de ziektebestrijdingsfunctionarissen van Chonburi.

De tweede order die werd uitgevaardigd, is gericht op bijeenkomsten en liefdadigheidsevenementen.  Hoewel sociale bijeenkomsten waarbij alcohol wordt gedronken volledig zijn verboden, zelfs voor bijeenkomsten van slechts 2 personen, waren bijeenkomsten voor zakelijke bijeenkomsten, religieuze ceremonies, bedrijfsbijeenkomsten en formele evenementen toegestaan ​​voor maximaal 100 personen.  Maar gisteravond werd dat aantal gehalveerd tot slechts 50 toegestane deelnemers.

 Het bevel loste ook een probleem op met liefdadigheidsevenementen waarbij mensen samenkwamen om mensen in nood te helpen met voedseldonaties of iets dergelijks, maar het risico liepen Covid-19 te verspreiden.  De regels vereisen dat een dergelijk evenement vooraf toestemming krijgt van de lokale autoriteiten, anders mag het evenement niet doorgaan.  Zelfs na goedkeuring zullen donaties aan liefdadigheidsinstellingen nauwlettend worden gevolgd om ervoor te zorgen dat alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften van Covid-19, zoals sociale afstand, strikt worden nageleefd.

De autoriteiten is van plan om elk evenement direct te laten stoppen als het zich niet aan de veiligheidsregels houdt.  Politiefunctionarissen zullen degenen die liefdadigheidsacties organiseren helpen om gemeenschappen in nood te helpen, terwijl ze de sociale afstand in acht nemen en zich beschermen tegen de verspreiding van Covid19.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Eén gedachte over “Provincie Chonburi heeft gisteravond nieuwe Covid19 maatregelen uitgevaardigd”

  1. Ja maar als er geen medicijnen zijn om de mensen een injecie te geven moeten ze niet gaan klagen help de mensen liever dan die lock down’s op te leggen heel thailand gaat er aan kapot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!