Hua Hin streeft naar heropening per 1 oktober voor internationale reizigers

~LUCTOR ET EMERGO~
(Ik worstel en kom boven)


PRACHUAP KHIRI KHAN:- In de onverschrokken voetsporen van Phuket en nu Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, heeft de kuststad Hua Hin haar zinnen gezet op heropening voor internationale reizigers op 1 oktober. De provinciale gouverneur van Prachuap Khiri Khan maakte deze aankondiging gisteren ondanks dat de Covid19 besmettingen in de provincie toenemen bekend.

Het plan om te heropenen is in de maak en er wordt lang naar uitgekeken, aangezien de kustplaats dat normaal gesproken een behoorlijke hoeveelheid toeristen ontvangt, nu moeite heeft om te overleven.

Vorige week hield een coalitie van medewerkers van bars, uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden een protestmars en eisten financiële hulp of de mogelijkheid om te heropenen na maanden van voortdurende beperkingen.

De provincie stelt het ambitieuze doel voor heropening om tegen het einde van het jaar naar schatting 89.000 mensen weer aan het werk te krijgen en 1,2 miljard baht aan inkomsten te genereren.  

Onder de naam “Hua Hin Recharge” hoopt de stad de economie nieuw leven in te blazen door zich open te stellen voor volledig gevaccineerde internationale reizigers zonder quarantaine, net zoals de Phuket Sandbox heeft gedaan.  Het plan riep ook op tot een systeem met verzegelde routes, vergelijkbaar met de herlancering van Samui Plus die was gepland.

Een belangrijke maatstaf voor succes zijn vaccinatieniveaus, waarbij de gemeente Hua Hin momenteel schommelt rond 8% van de bevolking die vaccins heeft gekregen.  Om 1 oktober te heropenen, moet 100% van de werknemers in de toerisme- en dienstverlenende sector volledig zijn gevaccineerd, evenals 70% van het grote publiek.  Dit kan een uitdaging zijn met de langzame uitrol van het vaccin in Thailand en de schaarste aan beschikbare doses.

De lokale overheid heeft 50.000 Sinopharm-vaccins besteld om de schamele voorraad van de overheid aan te vullen en hoopt op een combinatie van overheidsvaccins en leveringen uit de particuliere sector om het inentingsdoel te bereiken.

Een andere cruciale factor voor heropening is het beheersen van Covid19 infecties, aangezien Hua Hin dagelijks worstelt met een uitbraak en nieuwe gevallen.  De meeste Covid19 infecties in het gebied houden verband met een uitbraak in de Dole-ananasconservenfabriek in het gebied, goed voor 54 van de 71 nieuwe infecties die gisteren in de provincie werden gemeld.

Ongeveer twee derde van de beschikbare Covid-19-ziekenhuizen, inclusief veldhospitalen, is momenteel bezet, terwijl er momenteel 969 infecties worden behandeld.  In totaal heeft de provincie 3.658 Covid-19-infecties en 11 doden gezien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!