Onjuiste ATK resultaten zorgen voor angst in Mukdahan

MULDAHAN:- De 90 docenten en studenten van Mukdahan’s Khamsoipittayanasan school,die positief getest waren met behulp van de ATK-kits, zijn gisteren vrijgelaten toen hun RT-PCR-tests negatief waren.

Het ziektebestrijdingscomité verklaarde dat het 72 leraren en 1.202 studenten had getest met behulp van de antigeentestkits, en 90 testten positief.  Ze werden geïsoleerd in het Wat Phudantae veldhospitaal en opnieuw getest met de RT-PCR-methode, die dit keer negatief resultaat liet zien.

En vader van één van de studenten, de 45-jarige Khun Taweesak Nareenuch, zei dat hij blij was dat zijn dochter negatief had getest en dat hij haar mee naar huis kon nemen.

De ouders, leerkrachten en leerlingen is geadviseerd om de symptomen te controleren en volksgezondheidsfunctionarissen te informeren als ze koorts, slijm ophoesten, keelpijn krijgen of moeite hebben met ademhalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!