Thaise exportsector onaangetast door schandaal over gebruikte handschoenen, zo beweert het ministerie van handel

BANGKOK:- De Minister van Handel, khun Jurin Laksanawisit verklaarde dat het schandaal van de export van gebruikte medische handschoenen naar de VS de Thaise exportsector niet heeft getroffen.

Dit naar aanleiding van geruchten dat veel buitenlandse kopers hun bestellingen hadden geannuleerd.

Khun Jurin zei dat de export van medische handschoenen normaal doorgaat, zoals bevestigd door de Thaise associatie van medische handschoenen.

 “Het ministerie van Internationale Handelsbevordering van het ministerie werkt samen met de Thai Rubber Gloves Exporters Association,” voegde hij eraan toe.

Ondertussen, zei hij, is een medewerker van Paddy the Room Trading Company, die achter het schandaal zat, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.  De politie is ook op zoek naar een Hong Kong-onderdaan die de directeur van het bedrijf zou zijn.

Hij voegde eraan toe dat functionarissen van SkyMed, een andere lokale fabrikant van medische handschoenen, door de politie zijn opgeroepen voor verhoor.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!