Minister van Binnenlandse zaken oneens met het voornemen om het kraanwater in Thailand te verhogen

BANGKOK:- De minister van binnenlandse zaken, Khun Naris Khamnurak bekritiseerde gisteren het plan van het grootstedelijk en het provinciaal waterkantoor om de tarieven voor kraanwater te verhogen. 

De minister reageerde op berichten in de media dat beide agentschappen zullen proberen de rekeningen te verhogen om de hogere kosten van energieprijzen te compenseren.

De minister van binnenlandse zaken, Khun Naris Khamnurak

Khun Naris  zei dat geen van beiden een voorstel bij het Thaise kabinet heeft ingediend om tarieven te verhogen. Van hen wordt ook niet verwacht dat ze dit doen, omdat een dergelijke stap de financiële lasten zou verhogen voor huishoudens die al worstelen met de hoge kosten van levensonderhoud.

Hij zei dat de agentschappen de kosten van ongezuiverd water voor de productie van kraanwater heeft geabsorbeerd, wat neerkomt op 1 miljard baht, terwijl de energieprijzen en andere rekeningen de afgelopen jaren zijn gestegen. 

“In de toekomst zijn wel nieuwe prijsstructuren nodig om de hoge kosten te dekken. Als de prijzen niet worden aangepast, zal de MWA tegen 2027 geen inkomsten meer naar de staat kunnen sturen”, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!