UPDATE | De gifmengster van Nakhon Pathom blijkt tot nu toe 12 mensen met cyanide vergiftigt te hebben.

NAKHON PATHOM:- Generaal Surachet Hakpal, de plv.  opperbevelhebber van de Thaise politie, heeft zojuist een update gegeven over de mysterieuze zaak waarbij khun Sararat, ook bekend als “Am”, betrokken was, zij wordt ervan beschuldigd de dood van khun Siriporn te hebben veroorzaakt tijdens het voeren van vis op een pier in Ratchaburi, zoals gerapporteerd door INN.

In een tv journaal onthulde generaal Hakpal dat er nog twee lichamen in de districten Don Tum en Muang van de provincie Nakhon Pathom waren gevonden, waardoor het totale aantal doden op 12 kwam en slechts één persoon het overleefde het gifmengel. De plv. opperbevelhebber bevestigde dat Khun Am inderdaad de slachtoffers had vergiftigd, en het bewijs was onomstotelijk vastgesteld.

Autopsieresultaten toonden aan dat de slachtoffers vergiftigd waren en dat het hart van de slachtoffers door de toediening van cyanide abrupt gestopt waren met kloppen. Momenteel wordt Am ondervraagd door de autoriteiten.

Sommige slachtoffers waren al gecremeerd en er was meer informatie nodig van de artsen.  In gevallen waarin geen autopsies werden uitgevoerd, vertrouwde de politie op indirecte en persoonlijke getuigen om hun zaak voor de rechtbank op te bouwen.

Generaal Hakpal benadrukte dat ambtenaren over duidelijk bewijs beschikten en er alle vertrouwen in hadden een veroordelingspercentage van 100 procent zo niet 110 procent te behalen als dat mogelijk zou zijn….overtuigend bewijs dus.

Terwijl advocaten het mandaat hadden om de belangen van hun cliënten te beschermen, gebruikte de politie forensische wetenschap om hun zaak op te bouwen.  Ze hadden tot doel het onderzoek uit te breiden tot alle 12 slachtoffers en arrestatiebevelen uit te voeren voor iedereen die bij de misdaden betrokken was.

Het onderzoek is aan de gang en verdere updates worden verwacht naarmate er meer bewijs aan het licht komt.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!