Meer dan 70 lokale paddestoelen plukkers gered nadat ze door een plotselinge overstroming in Sai Yok National Park vast komen te zitten

KANCHANABURI:- Daar moesten gisteren meer dan 70 inwoners van het Sai Yok National Park in Kanchanaburi gered worden nadat ze vijf lange dagen in drie bossen geïsoleerd kwamen te zitten.

De reddingactie moest worden opgezet nadat ze zich in de bossen gewaagd hadden om termiet-zwammen te plukken, maar ze konden er niet uit vanwege een plotselinge overstroming.

Het hoofd van het nationale park, Khun Supol Khamsano vertelde dat de lokale bevolking van een aantal gemeenschappen de drie gebieden ingegaan waren om deze paddenstoelen Te verzamelen – ongeveer 30 Thais gingen het Dongsak-bos in, 20 in het Huai Luek-bos en nog eens 20 in het Khok Wua-bos.

Hij vertelde dat sommigeq lokale bewoners het sterke getij konden overwinnen en de bossen konden verlaten, maar anderen, die op motorfietsen waren, moesten wachten tot het vloedwater was verdwenen.

Het reddingsteam had de opdracht gekregen om vrachtwagens met vierwielaandrijving in te zetten om hen te redden en hun motorfietsen eruit te halen, zei hij.

“Hoewel de reddingsoperatie moeilijk was, werden alle lokale bewoners gered en konden ze naar huis terugkeren”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!