Mahouts weten met hun olifanten een groep toeristen uit het kolkende water van een rivier in Noord-Thailand te redden

CHIANG MAI:- Een groep toeristen bevond zich gisteren in een benarde situatie toen hun vlot in een woeste rivier in de provincie Chiang Mai omsloeg. Een snelle reddingsactie van een aantal mahouts met hun olifanten zorgde voor hun veiligheid.

Het incident vond plaats toen een plotselinge sterke stroming het vlot van de toeristen omver liet slaan, waardoor ze midden op de rivier terecht kwamen. De toeristen hielden zich wanhopig vast aan de top van een boom en wachtten op redding terwijl het water om hen heen kolkte.

De heldhaftige redding werd vastgelegd en gedeeld op de Facebook-pagina van de familie Saen. De video liet het mahoutteam van de familie Saen zien, rijdend op een olifant genaamd Valentine, terwijl ze dapper door de verraderlijke wateren liep. 

De mahouts, die blijk gaven van zowel vaardigheid als moed, slaagden erin de gestrande toeristen te bereiken en veilig terug naar de wal te brengen.

Het bericht kreeg veel aandacht, met talloze reacties van internetgebruikers die de moed en het snelle actie van de mahouts en van de olifant Valentine prezen.

Dit incident benadrukt de onverwachte manieren waarop traditionele vaardigheden en lokale kennis in noodsituaties te hulp kunnen komen. Het mahoutteam van de familie Saen en Valentine zijn lokale helden geworden, gevierd vanwege hun onbaatzuchtige en tijdige interventie die een tragische uitkomst heeft voorkomen, zo meent uw nieuwbeer.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!