In Noord-Thailand zijn 45 Myanmarese werkzoekenden en 3 Thais gearresteerd

CHIANG MAI:- Een gecombineerde troepenmacht van militairen en politieagenten hebben gisteren in alle vroegte 45 Myanmarese staatsburgers wegens illegale binnenkomst gearresteerd, aldus de politie.

De actie was ingegeven door berichten van lokale informanten dat een groep werkzoekenden uit Myanmar illegaal de grens met Thailand was overgestoken.  Ze zouden Thaise gidsen ontmoeten die hen verder naar werkplekken in het land zouden leiden.

De gezamenlijke eenheid van soldaten van de 33rd Army Circle en de provinciale politie arresteerden drie Thaise gidsen, geïdentificeerd als Worawut Tassayuprai, 28, Kordee Bamroongbanpot, 38, en een 17-jarige jongen.  Khun Worawut was een assistent-chef van het dorp Phakase.

Tijdens het verhoor gaven de drie toe dat ze de illegale grensovergangers hadden ontmoet en ze in pick-uptrucks hadden vervoerd naar drie afzonderlijke afzetpunten in een bos bij Ban Na Khrai in Tambon Yang Piang, Omkoi.

 Bij aankomst op de drie plekken hebben de autoriteiten 24 mannen en 21 vrouwen opgepakt en de drie vrachtwagens in beslag genomen.

De Myanmarese staatsburgers zeiden in een eerste onderzoek dat ze elk 20.000 tot 30.000 baht hadden betaald aan makelaars die banen voor hen beloofden in Bangkok en de provincie Pathum Thani nadat ze Chiang Mai de landsgrens waren overgestoken.

Ze zijn overgedragen aan de politie van Omkoi voor gerechtelijke procedures op beschuldiging van illegale binnenkomst en wachten op uitzetting.

De drie Thaise gidsen zijn beschuldigd van het helpen van vreemdelingen die het land illegaal binnenkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!