In Bangkok is het vandaag Gods kolere heet, aangezien de temperatuur boven de 50° Celsius is gestegen

THAILAND:- Volgens het Thaise meteorologisch instituut staat de hoofdstad van het land genoteerd als het heetste gebied van het land, met een warmte-index van 50,2 graden Celsius.

Het zuidoostelijke Bang Na-district van de hoofdstad stond bovenaan de voorspelde vijf heetste plaatsen in het land terwijl het hete seizoen Thailand in zijn greep hield.

 De op één na heetste was Chonburi’s Laem Chabang met 49,4 °C, gevolgd door Phuket (47,9 °C), Si Sa Ket (41,5 °C) en Phetchabun (40,6 °C).

De warmte-index, ook wel de “voelstemperatuur” genoemd, is een maat voor de combinatie van temperatuur en vochtigheid.

Mensen die tijd buiten doorbrengen bij temperaturen tussen 41C en 54C lopen het risico spierkramp en zonnesteek te krijgen, aldus het instituut.

Het TMD gebruikt een classificatie op vier niveaus om de hitte-index te beoordelen:

Bewaking’s niveau (groen): 27-32° Celsius 

Waarschuwing’s niveau (Geel): 32-41° Celsius 

Gevaarlijk niveau (oranje): 41-50° Celsius 

Zeer gevaarlijk niveau (rood): meer dan 54° Celsius 

Het departement gaf ook een waarschuwing voor zwaar weer af voor Boven-Thailand en voorspelde geïsoleerde onweersbuien, harde wind en hagelbuien van donderdag tot zondag. Zomerstormen zullen de lokale bevolking in de lagere noordoostelijke en oostelijke provincies treffen, zo voorspelde het TMD.

Later in de week zouden de stormen zich ontwikkelen in de noordelijke en centrale regio’s, inclusief Bangkok.

Het TMD adviseerde mensen in door storm getroffen gebieden om open terrein, grote bomen en onstabiele constructies te vermijden.  Boeren moeten oppassen voor schade aan gewassen en vee, voegde het eraan toe.

De gevaren van een zonnesteek tijdens het hete seizoen in Thailand werden vorige week onderstreept toen politicus-tycoon Chonsawat Asavahame in Samut Prakan op 54-jarige leeftijd stierf aan een zonnesteek. Een zonnesteek treedt op wanneer de lichaamstemperatuur boven de 40° Celsius stijgt.

“Het lichaam kan op dit moment niet eens zweten omdat de bloedtoevoer naar de huid stopt, waardoor het koud en klam aanvoelt”, aldus het TMD. Andere symptomen zijn verwarring, vermoeidheid, onduidelijke spraak, bewustzijnsverlies en toevallen.

 Zonder tijdige hulp kan een zonnesteek dodelijk zijn.  Lijders moeten worden afgeveegd met een koude, natte doek om hun lichaam af te koelen.  Ze moeten ook veel water drinken om te hydrateren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!