Op het kerkhof in het noordelijke gelegen Phitsanulok in Thailand flikkeren de lichten als de zombies zich tijdens donkerte  melden 

NOORD- THAILAND:- De provincie Phitsanulok blaast haar griezelige traditie van het vertonen van films voor de geesten van voorouders nieuw leven in tijdens het Ching Ming Festival. Het Ching Ming festival ook wel bekend als Tomb-Sweeping Day, valt altijd op de 15e dag na de lente-equinox – en dat viel gisteren op woensdag 5 april.

Gezinnen met Chinese afkomst gaan naar het festival door de graven van hun voorouders te bezoeken om de graven schoon te maken en rituele offers te brengen om hun geest te sussen.

Dit jaar kwam kwam traditionele Ching Ming festival van de Phitsanulok Chinese Association maandag tot leven op de Chinese begraafplaats in het Muang-district.  

Festivalgangers worden getrakteerd op openluchtvertoningen van twee films per avond op het kerkhof, met als hoogtepunt gisteravond de cliffhanger.

De geselecteerde films zijn allemaal Chineestalige actie- en komediefilms die zijn ontworpen om de geesten van voorouders te plezieren, die Chinese afstammelingen waren die in Thailand woonden.  Slechts enkele levenden hebben zich echter bij het publiek gevoegd om naar de films te kijken.  Het idee om ’s nachts op het kerkhof te zijn, is blijkbaar voor sommigen echt te griezelig.

Khun Pratheep Wasanadilok, een inwoner van Phitsanulok, zei dat ze sinds maandag elke avond naar de vertoning gaat om respect te betuigen aan de geesten van haar ouders in graven in de buurt.  Ze bracht ook ijs, hun favoriete dessert, als offer en deelde de rest met andere bioscoopbezoekers.

Ze zei dat de lokale bevolking geloofde dat de geesten van hun voorouders naar de films zullen kijken – en daarom is het gebied direct voor het scherm opzettelijk leeg gelaten.

Een bibberende beer in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!