Hoofdstad Bangkok mogelijk weer in een lockdown

~EEN SLEUTELPOSITIE INNEMEN~
(Een belangrijke functie hebben)

BANGKOK:- Nadat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, het plan had geuit om de hoofdstad Bangkok zeven dagen af ​​te sluiten, liet de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, weten dat hij bereid was naar de voor- en nadelen te luisteren.

Het CCSA stelde de afsluiting voor om de stijgende infecties van de hoofdstad onder controle te krijgen, maar gaf ook toe dat dit werknemers hun baan kan kosten en het virus verder kan verspreiden als arbeiders naar hun geboorteplaats gaan.

Khun Anutin zei ondertussen dat hij de kwestie met de gouverneur van Bangkok heeft besproken en klaar was om elke stap te steunen die wordt genomen om de verspreiding van Covid-19 onder controle te houden.

Anutin zei ook dat hij zal spreken met de exploitant van Muang Thong Thani en zal vragen om het veldhospitaal van Bussarakham nog twee of drie maanden open te houden.  Dit komt omdat de meeste Covid-19-besmettingen in Bangkok en aangrenzende provincies plaatsvinden.

Van de 4.108 besmettingen op donderdag waren er 1.359 in Bangkok, gevolgd door 297 in Samut Prakan, 259 in Samut Sakhon, 254 in Chonburi, 170 in Nonthaburi en 157 in Pathum Thani.

Wat betreft het aftellen van 120 dagen voor de heropening van het land, zei Anutin dat elk aspect van de situatie zal worden overwogen voordat het land opengaat voor toeristen.  Als het risico nog steeds hoog is, zal de opening worden uitgesteld, zo zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!