Hondsdolheid eist het leven van een Thaise vrouw in Surin

~AAN GENE ZIJDE VAN HET LEVEN~
(Gestorven zijn)

SURIN:-Een 39-jarige vrouw in de noordoostelijke Thaise provincie Surin stierf eergisteren (19 mei 2021) aan hondsdolheid nadat ze in nauw contact was geweest met 3 zwerfkatten die al waren overleden.

Het gezin van 4 personen heeft 12 katten en 2 honden, maar de dieren ware  nooit ingeënt tegen hondsdolheid.

 Op 7 mei 2021 kreeg de vrouw keelpijn, werd ze moe en kon ze geen water meer drinken.  Haar man bracht haar voor controle naar het Samrongtap-ziekenhuis.

Op 11 mei rustte ze thuis, maar de ziekteverschijnselen werden erger.  Haar man bracht haar weer naar het ziekenhuis en de dokter gaf haar pillen voor een maagprobleem en om stress te verminderen.  Zijn vrouw kon later geen water drinken en haar man bracht haar weer naar het ziekenhuis.  Toen haar situatie verslechterde, werd de vrouw naar het ziekenhuis van Surin gestuurd.

Ze lag daar van 11 tot 12 mei op een spoedafdeling en een dokter zei dat ze een ernstige longinfectie had.  Toen de situatie verslechterde, stuurde de arts monsters van het speeksel, de urine en het haar van de vrouw voor onderzoek naar de afdeling Medische Wetenschappen in de provincie Nonthaburi. Helaas kwam de vrouw aan het einde van haar leven.

Het Surin Public Health Office zei dat een persoon die gebeten is door een hondsdolle hond, normaal gesproken bijna altijd sterft.  Om het probleem te stoppen, moeten eigenaren van gezelschapsdieren hun dieren ten alle tijden naar de dierenarts  brengen om een ​injectie tegen hondsdolheid te krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai residents 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thairesidents.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!