Het lage water in Hua Hin trekt vele mosselzoekers naar het strand van Hua Hin aan

~ZEG KEN JIJ DE MOSSELMAN, DIE WOONT IN …..~
(Een lied van Sander Schuurwater alias De Mosselman, een Nederlands hardcore-artiest bekend van onder andere dit lied)

HUA HIN:- Verschillende expats en lokale bewoners kwamen enkele dagen naar het strand van Hua Hin nadat door het ongewone lage water tientallen mosselen op de rotsen langs de kustlijn waren blootgelegd.

Deze uitzonderlijke eb, dat het gevolg is van een jaarlijks natuurverschijnsel, betekende dat mensen de mosselen van de rotsen konden plukken die normaal onder het getij zouden vallen.

 En mosselen plukken dat ze deden!

Foto’s die door lokale Thaise media werden gedeeld, toonden lokale bewoners en buitenlanders op het strand bij het Centra Hotel, gewapend met emmers en ander gereedschap om de mosselen van de rotsen te plukken.

Er werd gemeld dat sommige mensen in staat waren om enkele kilo’s van de mosselen te verzamelen, de zeevrachten die meestal voor ongeveer 50 baht per kilo op de lokale markt worden verkocht.

Anderen bezochten het strand om selfies te maken en zich te verwonderen over het eb, dat naar verwachting nog een dag of zo zal duren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Talk News
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Talk News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!