Hier een beknopt verslag van de persconferentie van de hoofdcommissaris van de Nationale Thaise Politie inzake de moord op de Zwitserse toeriste

BANGKOK:- Generaal Suwat Jangyodsuk verklaarde gisteren  tijdens een persconferentie het volgende:  “De verdachte van de moord op een Zwitserse toerist bij de Ton Ao Yon-waterval in de provincie Phuket is een 27-jarige lokale inwoner die in de buurt van de plaats delict woont en was zijn baan ten gevolge van de pandemie kwijtgeraakt. De verdachte is zaterdag op grond van een arrestatiebevel aangehouden en heeft het misdrijf bekend.

“Uit onderzoek van camerabeelden bleek dat de verdachte 12 minuten voordat de overledene arriveerde op een motorfiets naar de plaats delict reed en drie uur later op dezelfde route terugreed”, zo vertelde de hoofdcommissaris .

De verdachte zei dat hij wilde orchideeën rond de Ton Ao Yon-waterval zocht toen hij de vrouw alleen bij de waterval zag zitten.  De verdachte probeerde het slachtoffer van achteren te wurgen, maar de vrouw vocht terug.  Beiden vielen in de vijver, maar de Zwitserse vrouw stierf.  De verdachte legde het dode lichaam vervolgens met zijn gezicht naar beneden en bedekte het met een plastic dekzeil en stenen die in de buurt lagen.  De rugzak van de overledene was verstopt achter de boom en de schoenen werden weggegooid.  De verdachte nam 300 baht uit de rugzak van de overledene en zou een deel ervan hebben gebruikt om drugs te kopen.

De politie heeft de verdachte beschuldigd van diefstal en het veroorzaken van de dood.  De verdachte is in het verleden gearresteerd voor drugsbezit – op 5 oktober 2020.

Tijdens de persconferentie op het politiebureau van Phuket heeft de politie telefonisch contact opgenomen met de verdachte en de media toestemming gegeven om hem vragen te stellen. Tijdens dit telefoongesprek hield de verdachte vol dat hij niet van plan was te moorden.  Hij had alleen geld nodig omdat hij door de gevolgen van de Covid19 pandemie zijn baan was kwijtgeraakt.

De verdachte verontschuldigde zich voor de schade die hij de Thaise bevolking en de familie van de overledene had aangericht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!