Thailand lanceert de “Vaccine Jai App” tegen zelfmoordgedachten

BANGKOK:- De Thaise stichting ter bevordering van de gezondheid wil het hoge aantal Covid19 gerelateerde zelfmoorden in het land verminderen met de nieuwe “Vaccine Jai”-campagne.  

Volgens de stichting is het model ontwikkeld in samenwerking met de Srinakharinwirot Universiteit en het Departement van mentale gezondheid.  Het is bedoeld als een soort hulpmiddel om mentale kracht te ontwikkelen voor mentaal onstabiele mensen die lijden onder de gevolgen van de Corona-crisis.  

Volgens de directeur van de Thai Health Promotion Foundation, khun Chatwut Wangwon, zouden meer dan vier miljoen mensen in het land die in de toeristenindustrie werkten maar door de pandemie werkloos werden, zelfmoordgedachten kunnen ontwikkelen omdat ze niet langer in staat zijn om inkomsten te genereren .  

Volgens Khun Chatwut is “Vaccine Jai” een hulpmiddel voor de beoordeling van de geestelijke gezondheid en risicobeoordeling, evenals voor het ontwikkelen van richtlijnen voor pandemische gerelateerde psychische problemen.  

Het programma is altijd toegankelijk en bevat een catalogus van 20 vragen die elke maand worden gewijzigd.  Volgens Khun Chatwut is “Vaccine Jai” bedoeld om met name mensen uit de lokale toeristenindustrie te ondersteunen bij het trainen van hun geestelijke gezondheid. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!