Het Thailand Paviljoen Expo in Dubai verwelkomt de Nederlander Luca Van Erk als 100.000ste bezoeker

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha prees het Thailand-paviljoen op Expo 2020 in Dubai nadat het een doel van meer dan 100.000 bezoekers in twee weken had bereikt, zo vertelde de woordvoerder, Khun Thanakorn Wangboonkongchana gisteravond.

Het Thailand Paviljoen op de expo van de Verenigde Arabische Emiraten trok 63.371 bezoekers gedurende de eerste 10 dagen, of van 1 oktober tot 15 procent van het totale aantal bezoekers aan het evenement.  In twee weken tijd passeerde het aantal bezoekers de 100.000.

Volgens de Facebook-pagina van Expo 2020 Dubai Thailand verwelkomde het paviljoen Luca Van Erk als zijn 100.000ste bezoeker.  Hij komt uit Nederland maar is geboren in Bangkok.

Khun Thanakorn zei dat de gasten uit een aantal landen onder de indruk waren en prees het Thailand Paviljoen vooral vanwege de animatiepresentatie, de presentatie van Thais eten en de “Rak en Mali”-mascottes.

Het paviljoen weerspiegelt typisch Thaise uniekheid en cultuur, die buitenlanders gemakkelijk konden voelen en begrijpen, zei hij.

Voorts presenteert het paviljoen de Thaise identiteit op internationaal niveau, wat in overeenstemming is met het regeringsbeleid om de economie en de samenleving te stimuleren met innovaties, vooral in deze Covid-19-situatie.  Het bevordert ook het Thaise toerisme, wat hopelijk de toeristische sector zal helpen herstellen.

De expo loopt tot 31 maart 2022.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!