Het Nationaal Comité Alcoholbeleid van Thailand geeft de campagne voor rijden onder invloed een nieuwe impuls

BANGKOK:- Het Nationaal Comité Alcoholbeleid van Thailand heeft haar campagne voor rijden onder invloed voortgezet om het veiligheid op de weg te bevorderen en het aantal ongevallen als gevolg van rijden onder invloed tijdens de komende nieuwjaarsvakantie te verminderen. 

De plv. minister van Volksgezondheid, Khun Sathit Pitutecha, zei in zijn hoedanigheid van voorzitter van deze commissie, dat de commissie het absoluut niet eens was met het voorstel van uitgaansgelegenheden om de verkoop van alcoholische dranken uit te breiden tot 04.00 uur in populaire toeristische bestemmingen, met als doel om de economie te stimuleren. 

Het was de commissie ook gevraagd om de beperkte verkoopuren voor alcohol tussen 14.00 en 17.00 uur te schrappen en de verkoopuren te verlengen, maar die rit ging dus niet door.

De bestaande maatregelen staan ​​de verkoop van alcoholische dranken niet toe tussen 11.00 uur en 14.00 uur en 17.00 uur tot middernacht, zei hij, eraan toevoegend dat de verkoopuren zelfs tijdens het nieuwe jaar niet zullen worden verlengd. 

Dr. Tares Krassanairawiwong, directeur van het departement ziektebestrijding, zei dat tijdens de “Zeven Gevaarlijke Dagen” tijdens het nieuwe jaar (29 december vorig jaar – 4 januari dit jaar) er in het hele land 2.707 verkeersongevallen waren met 2.672 slachtoffers en 333 dodelijke slachtoffers. 

Volgens gegevens van het departement rampenpreventie en -beperking waren verkeersongevallen veroorzaakt door dronken bestuurders goed voor 29,51% van de gevallen

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: DailyNews 

2 gedachten aan “Het Nationaal Comité Alcoholbeleid van Thailand geeft de campagne voor rijden onder invloed een nieuwe impuls”

  1. De bestaande maatregelen staan ​​de verkoop van alcoholische dranken niet toe tussen 11.00 uur en 14.00 uur en 17.00 uur tot middernacht…….
    ….
    Nu al mau mau….?

  2. Pingback: 1removable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!