In Oost-Thailand zijn perfect nagemaakte dollars opgedoken, zo waarschuwde de Amerikaanse ambassade 

PATTAYA:- De nationale politie heeft onder leiding van luitenant-generaal Itthiphon Itthisanchai  de 54-jarige Nawat Khun Singhawak gearresteerd wegens het bezit van en handel in vals geld in Pattaya.

Hij werd gearresteerd voor een huis in de woonwijk Ek Mongkhon 4 in Pattaya. In zijn Toyota Altis werden 759 valse Amerikaanse rekeningen ter waarde van 2,6 miljoen baht aangetroffen.

De arrestatie kwam tot Staten nadat er vals Amerikaans geld in omloop was in Surat Thani in Zuid-Thailand. Een lokale bank, waar de valse biljetten werden ingewisseld voor Thaise valuta, heeft inmiddels aanzienlijke verliezen geleden.

Khun Nawat gaf toe dat hij op 19 september 2022 99 biljetten had ingewisseld voor 373.000 baht in Mae Sot, in het noordwesten van Thailand. Samen met anderen die bij de zwendel betrokken waren, nam hij het er goed van en zette hij de bloemetjes buiten.

Hij bekende dat hij de valse dollars van een man genaamd Sirimongkhon in Tak had ontvangen en bij de verkoop een commissie van 2,5% had gekregen.

Khun Jongjit Janpraphawut, een onderzoeker van de Amerikaanse ambassade, verklaarde samen met andere ambtenaren van de ambassade dat de munt ongelooflijk dicht bij de echte munt ligt en het potentieel heeft om wijdverspreide economische schade aan te richten en het vertrouwen in de Amerikaanse munt kan schaden.

Er wordt momenteel gezocht naar andere betrokken partijen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!