Het NACC vraagt ​​1 jaar en 4 maanden de tijd om onderzoek naar de rijke Red Bull erfgenaam te doen

BANGKOK:- De nationale anticorruptie commissie van Thailand, het NACC, heeft gisteren de media geïnformeerd over haar onderzoek naar de verkeerd behandelde Vorayuth Yoovidhya-zaak.

Khun Vorayuth, beter bekend als “Boss” en erfgenaam van het Red Bull-fortuin, blijft voortvluchtig voor justitie na de moord op een politieagent in 2012.

De hoofdcommissaris van het NACC, generaal Watcharapol Prasarnrajkit zei te verwachten dat het onderzoek door de commissie van 15 hoge politieagenten, openbare aanklagers en onderzoekers binnen een jaar en vier maanden zal worden afgerond.  Onder de 15 personen die worden onderzocht, bevinden zich ook twee politie-generaals.

De oorspronkelijke zaak tegen Vorayuth werd in juli vorig jaar geseponeerd, wat leidde tot wijdverbreide verontwaardiging over de vermeende voorkeursbehandeling in het rechtssysteem voor rijke en goed verbonden Thais.  Na toenemende publieke druk werd in augustus vorig jaar opnieuw een arrestatiebevel voor de Red Bull-erfgenaam uitgevaardigd.

Het NACC-onderzoek stuitte op de verkeerde behandeling van de oorspronkelijke zaak en kwam voort uit de resultaten van een onderzoek door voormalig NACC-commissaris professor Vicha Mahakun.  

Het team van Vicha ondervroeg het bureau van de procureur-generaal en de Royal Thai Police over het besluit van Nate Natsuk, toen plaatsvervangend procureur-generaal, om de zaak tegen Vorayuth vorig jaar te laten vallen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangraitimes
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Chiangraitimes

2 gedachten aan “Het NACC vraagt ​​1 jaar en 4 maanden de tijd om onderzoek naar de rijke Red Bull erfgenaam te doen”

  1. Nogmaals eens het bewijs dat in Thailand alleen geld belangrijk is ,en de rechtsstaat in Thailand niet telt voor mensen met geld. Zeer betreurend waardig ook Boeddha komt op de tweede plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!