Thaise minister van Financiën is tegen het verder lenen om de coronapandemie te bestrijden

BANGKOK:- De Minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith heeft zich uitgesproken tegen het verder lenen om de coronapandemie te bestrijden, aangezien de bestaande lening van 500 miljard baht volgens hen voldoende is.  

Gisteren heeft de gouverneur van de Bank of Thailand, Khun Sethaput Suthiwartnarueput, de regering aanbevolen om 1 biljoen baht extra te verstrekken voor de economische strijd tegen de pandemie.  Extra overheidsleningen zouden de ernstige economische impact van de pandemie kunnen compenseren en de groeivooruitzichten van het land op lange termijn kunnen verbeteren.  

Khun Arkhom verzekerde echter op zijn beurt dat de bestaande lening van 500 miljard baht op grond van het noodkredietbesluit voldoende zou zijn.  De regering keurde vorig jaar een verordening inzake noodleningen goed, waardoor ze 1 biljoen baht kon lenen om de pandemie te bestrijden, gevolgd door een tweede verordening dit jaar voor nog eens 500 miljard.  

De Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling onderzoekt momenteel hoe de 500 miljard baht in detail moet worden besteed. 

Van de lening van 500 miljard is al 30 miljard baht beschikbaar gesteld om arbeiders in 10 rode zone-provincies te compenseren: Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani, Yala en Songkhla.  

Het Gemengd Permanent Comité voor Handel, Industrie en Bankwezen heeft de regering voorgesteld de staatsschuld in verhouding tot het BBP te verhogen van de huidige 60 procent naar 65 tot 70 procent, aangezien de 1,5 biljoen baht onvoldoende was om de pandemie het hoofd te bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!