Het kabinet van Thailand vraagt ​​groen licht voor heropening uitgaansgelegenheden

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid zal het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, overmorgen vragen om uitgaansgelegenheden in de groene zone open te laten heropenen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren een vergadering gehouden voor een update over preventiemaatregelen, aangezien de Covid-19-situatie in Thailand beter wordt, inclusief veranderende kleurzones van provincies.

Volgens een bron binnen het ministerie, zullen zij het CCSA voorstellen om meer provincies aan de groene zone toe te voegen, waardoor uitgaansgelegenheden kunnen worden geopend. Het ministerie heeft echter nog niet besloten welke provincies en hoeveel provincies aan de groene zone worden toegevoegd.

Ondertussen hebben acht verenigingen een voorstel naar de regering gestuurd om hun bedrijven te helpen herstellen en hun concurrentiepotentieel in het toerisme te verbeteren.

De acht verenigingen zijn: Khaosan Road Business Association;  Pattaya City’s Vereniging voor Vermaak en Toerisme;  Vereniging voor restaurant- en goederenproducten;  Vereniging van horecazaken;  uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke-operators;  Nachtrestaurant Zakelijke Handelsvereniging;  Thaise Vereniging voor Alcoholische Dranken;  Thailand Barmannen Vereniging

Ze hebben de regering gevraagd om zeven maatregelen te overwegen:
1. Verklaar Covid-19 op 1 juli endemisch om het land volledig te openen en het Thailand Pass-systeem te annuleren.
2. Bereid je voor op de volledige opening van het land door juridische kwesties efficiënt te integreren.
3. Laat uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke die gecertificeerd zijn met SHA Plus of Thai Stop COVID 2 Plus-standaard en waarvan is beoordeeld, open te gaan
.
4. Provinciegouverneurs en aanverwante instanties moeten uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke met SHA Plus- of Thai Stop COVID 2 Plus-standaard toestaan ​​te openen.
5. Provinciegouverneurs en aanverwante instanties moeten samenwerken met exploitanten en burgerverenigingen in elke provincie om campagne te voeren en mensen te informeren om de volksgezondheidsmaatregelen te kennen en consequent te volgen.
6. Herzie en wijzig de voorschriften voor de controle op alcoholische dranken die vaag zijn en niet geschikt zijn voor de huidige situatie, omdat het een obstakel kan zijn voor het herstel en de ontwikkeling van de toeristische sector en een last kan zijn voor mensen en bedrijven
.
7. Vergroot de rol van operators en integreer samenwerking om de verantwoordelijkheden voor de veiligheid van de samenleving en toeristen te delen.

De pilotfase zou vanaf 1 juni voor toeristisch gebieden gelden en vanaf 1 juli in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!