Het 5-daagse vakantieweekend in Thailand zorgt voor voorspelbare toename van Covid19 besmettingen

THAILAND:- Hoewel het volledig voorspelbaar was, verheugde Thailand zich op de kans om een ​​5-daags weekend weg te gaan, natuurlijk waarschuwingen van medische professionals negerend, en nu ziet het land een piek in nieuwe en ernstige Covid19 infecties.  

S’lands gezondheidsdienst heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat het aantal mensen dat besmet is met ernstige Covid19 infecties waarvoor beademingsapparatuur nodig is, weer stijgende is.  Ook het aantal dodelijke slachtoffers door het virus is toegenomen.

De dokteren en andere medische en gouvernementele Thaise autoriteiten waarschuwden vorige week mensen tegen reizen, omdat ze voorzagen dat massa’s mensen die toeristische gebieden in Thailand binnenkomen en verlaten, onvermijdelijk de hoeveelheid Covid die zich door het land verspreidt, zouden vergroten.  

Maar aangezien woensdag en donderdag belangrijke feestdagen waren, Asanha Bucha-dag waarop de Boeddha respectievelijk zijn eerste preek hield en de boeddhistische vastentijd – verklaarden de meeste openbare en particuliere bedrijven vrijdag ook een feestdag, waardoor een 5-daags weekend ontstond en een grote kans om er in eigen land op uit te trekken.

Maar nu is het feestje voorbij en betaalt Thailand misschien de prijs.  De directeur-generaal van de DDC zei dat Bangkok en andere grote steden in het hele land nu een sprong zien in nieuwe infecties en Covid-sterfgevallen.  Vanaf 17 juli steeg het aantal dagelijkse sterfgevallen naar gemiddeld 21, een stijging van 16 op 5 juli. Het aantal patiënten dat beademingsapparatuur nodig had, steeg van 300 per dag aan het begin van de maand naar 369 nu.

Zelfs het aantal infecties onder degenen die meer dan 3 maanden geleden hun derde booster-injectie tegen Covid hebben gekregen, neemt toe, inclusief ouderen en degenen die vanwege onderliggende aandoeningen als kwetsbaar worden beschouwd.  

Het DDC adviseert iedereen die spier- en lichaamspijn, keelpijn of irritatie voelt, om zich te laten testen of medische hulp in te roepen, aangezien dit de symptomen zijn van een Omicron BA.4 en BA.5 subvariante infectie

Het DDC houdt de binnenkomende gegevens en de algehele situatie nauwlettend in de gaten en waarschuwt dat medische hulpverleners moeten anticiperen op de golf en ziekenhuizen hun middelen moeten voorbereiden op de mogelijke pieken in ziekenhuisopnames.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!