Unieke tentoonstelling van eeuwenoude stenen sculpturen in de Emerald Buddha-tempel

BANGKOK:- Stenen sculpturen van meer dan 100 jaar oud die onlangs zijn opgegraven onder de muur van de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, worden momenteel tentoongesteld in het Grand Palace voor toeristen om te bewonderen.

Het Bureau van het Koninklijk Huis vond meer dan 130 stenen sculpturen terwijl het wegenonderhoud uitvoerde in de buurt van een muur van de tempel.  Na de ontdekking gaf Zijne Majesteit de Koning de opdracht voor Schone Kunsten om de beelden op te graven en in hun oorspronkelijke staat te herstellen.  De gerestaureerde beelden werden vervolgens tentoongesteld voor binnenlandse en internationale toeristen om te bewonderen op de binnenplaats van de tempel.

Sommige historici geloven dat de sculpturen mogelijk zijn geïmporteerd toen het koninkrijk Siam handel dreef met China in het vroege Rattanakosin-tijdperk.  Kooplieden zouden Chinese stenen sculpturen kopen om het gewicht van schepen op hun terugreis in evenwicht te houden.  Deze beelden werden verondersteld in de tempel te zijn geplaatst als onderdeel van de viering van het 100-jarig jubileum van Bangkok in 1882.

De sculpturen lijken op meerdere etniciteiten, sommige zijn uitgehouwen in traditionele Thaise kleding, terwijl andere zijn afgebeeld in westerse kleding.  De meeste van deze beelden zijn in onberispelijke staat omdat ze een eeuw lang in modder zijn begraven en minder verslechteren dan stenen beelden die aan de elementen zijn blootgesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: thailand.postsen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!