Politie Bangkok beschuldigd een geesteszieke vrouw van stelen van stoelen uit stadion

BANGKOK:- Een 34-jarige Thaise vrouw die óók betrokken was bij de Manchester United – Liverpool stoelen uit het Rajamangala Stadium in Bangkok, beweerde dat ze een psychische aandoening heeft en graag dingen verzamelt.

De politie en Vinij Lertratanachai, CEO van wedstrijdorganisator Fresh Air Festival, maakte dit bekend tijdens een persconferentie.

Khun Vinij zei dat hij enkele stoelen en uitrusting had gevonden die na de wedstrijd waren verdwenen en meldde de zaak zaterdag bij de politie op het politiebureau van Hua Mark.  Hij controleerde de bewakingsbeelden en vond de verdachte en een andere man waren betrokken bij de vermeende diefstal.

Hij zei dat de verdachten transportmiddelen hadden gebruikt die vergelijkbaar waren met die van zijn personeel, zodat niemand hen zou verdenken.  Hij bedankte ook de politie voor het arresteren van een verdachte binnen 36 uur.

De verdachte had naar verluidt een particuliere vrachtvervoerder ingehuurd om deze speciaal gemaakte stoelen naar de provincie Chonburi te brengen.

De politie vond haar in een gebouw in het Thung Khru-district in Bangkok en nam vier teamstoelen en 13 toeschouwersstoelen in beslag.

De politie nam ook een vinylbord van Jackson Wang van twee meter in beslag en 100 stukken stof die werden gebruikt om stoelen te bedekken.  De totale schade werd geschat op ongeveer 413.000 baht.

De politie zei dat de verdachte beweerde dat ze een psychische aandoening had en graag dingen verzamelde.  Ze zou de politie hebben verteld dat ze het kaartje voor de wedstrijd in haar eentje had gekocht om te plannen hoe ze de stoelen kon stelen.

Khun Vinij verwierp haar beweringen echter met het argument dat ze een goede opleiding en een goede baan had.  Hij zei dat haar gedrag verdacht was omdat deze items meerdere keren werden vervoerd en de verdachte had geprobeerd bewijsmateriaal te vernietigen.  Hij zei dat moet worden onderzocht of de verdachte handelde in opdracht van iemand anders.

De politie beschuldigde de verdachte van “het plegen van een diefstal met meer dan twee personen en het gebruik van een vervoermiddel om het plegen van het strafbare feit te vergemakkelijken, om zoiets weg te nemen of te ontsnappen aan arrestatie”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Star 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Star.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!