Grote delen van Thailand hebben een zeer natte week voor de boeg

BANGKOK:- Vanaf vandaag tot woensdag wordt naar verwachting het grootste deel van Thailand getroffen door zware tot zeer zware regen, zo maakte het Thais Meteorologisch instituut bekend.

De weersvoorspelling is dat er verspreidde zware tot zeer zware regen in het noorden, noordoosten, oosten, zuiden en de centrale regio, inclusief Bangkok en omgeving kan worden verwacht

Het TMD voorspeldde ook golven van 2-3 meter hoog in de Andamanse Zee en 1-2 meter hoge golven in de Golf van Thailand.  Bij onweer zullen de golven naar verwachting hoger zijn.

Het instituut voegde eraan toe dat de lagedrukgebied in de bovenste Zuid-Chinese Zee van zondag tot maandag zal intensiveren tot een tropische storm en van woensdag tot donderdag naar het lager gelegen China zal verhuizen.

De TMD heeft er bij mensen op aangedrongen om op te passen voor plotselinge overstromingen en aardverschuivingen.

Schepen in de Andamanse Zee en het bovenste deel van de Golf hebben het advies gekregen om voorzichtig te werk te gaan en zich niet in gebieden met onweer te begeven, terwijl kleine boten in het bovenste deel van de Andaman-regio tijdens de periode aan land moeten blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thansettakij.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!