Zeldzame witte olifant ziet Myanmar het levenslicht 

MYANMAR:- In het westen van Myanmar is een zeldzame witte olifant geboren. Het kereltje weegt ongeveer 80 kilogram en is 70 cm lang, meldt de krant Global New Light of Myanmar. De moeder van de kleine olifant is de 33-jarige Zar Nan Hla en leeft in het beschermde park Myanmar Timber Enterprise.

Volgens de lokale krant heeft de jonge olifant zeven van de acht kenmerken van een zeldzame witte olifant. De acht kenmerken zijn: parelkleurige ogen, een huidplooi aan de schouders, witte haren, een opvallende staart, opvallende tekens op de huid, vijf klauwen op de voorpoten, vier op de achterpoten en grote oren. Welke eigenschap deze olifant niet heeft, wordt niet gemeld.

De witte olifanten gelden in Myanmar als symbool voor macht en gelukt. Momenteel leven er volgens staatsmedia zes van deze zeldzame dieren in het land, deze zijn onder het beheer van het leger. In Myanmar is het leger aan de macht sinds de regering bij een staatsgreep in februari 2021 werd afgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Myanmar Ministry of Natural Resources and Environmental Conservation-Forestry
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië
Bron: Metro.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!