Thaise garnalenkwekers verzetten zich tegen import uit Ecuador en India

BANGKOK:- Thaise garnalenkwekers hebben oproepen tot herziening van de toestemming van het Ministerie van Visserij voor de invoer van garnalen uit Ecuador en India.

Ze verwachten dat premier Prayut Chan-o-cha de toestemming van het ministerie intrekt om de lokale industrie te helpen beschermen waarbij tienduizenden garnalenkwekers betrokken zijn, volgens de bron, die garnalenkwekerijen in het zuiden van Thailand runt.

Seafoodnews.com, een nieuwswebsite voor de visindustrie, meldde onlangs dat het Thaise ministerie van Visserij de invoer van garnalen van 36 boerderijen in Ecuador heeft toegestaan.

De beslissing kwam nadat Ecuador tijdens het exportproces aan de veiligheids- en bioveiligheidsprotocollen voldeed.  In maart 2021 had Thailand de invoer van garnalen uit Ecuador stopgezet nadat virussen waren gevonden in garnalenmonsters uit dat land.

De bron zei dat Thaise garnalenproducenten geschrokken waren van het besluit om de invoer van garnalen uit Ecuador en later uit India goed te keuren. Volgens de bron zou de invoer ernstige gevolgen hebben voor de merkopbouw van Thailand voor binnenlandse garnalen en het imago van de lokale industrie.

Hij zei dat de nieuwe directeur-generaal van het ministerie van Visserij pas onlangs had beloofd Thailand te helpen zijn status als ’s werelds grootste exporteur van garnalen terug te winnen door de export op te voeren tot 400.000 ton in 2023.

In 2010 exporteerde Thailand 437.270 ton garnalenproducten ter waarde van 101,1 miljard baht.  De export was vorig jaar echter met 53,9 procent gedaald ten opzichte van 2010 als gevolg van garnalenziektes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Seafoodnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!