Geldwoekeraars in Oost-Thailand deinzen nergens voor terug en vermoorden een vrouw voor een achterstallige aflossing van 400 Baht 

PATTAYA:- Dat geldwoekeraars niets ontziende criminelen zijn is mij bekend maar om iemand om het leven te brengen, geeft aan dat de Thaise regering hier duidelijk in te kort schiet.

Bij een schokkende gebeurtenis verloor een 45-jarige fruitverkoopster op tragische wijze het leven nadat een bende woekeraars haar terroriseerde en haar buiten een supermarkt neerschoot. De vriend van het slachtoffer, de 41-jarige Saengduen, beschreef de hartverscheurende momenten voorafgaand aan het incident, dat enkele dagen geleden plaatsvond.

De fruitwagen van Itthiphol (achternaam verborgen) bevindt zich normaliter aan Sukhumvit Road, vlak voor de ingang van een supermarkt aan Soi Sukhumvit 109 in het district Plutaluang.

De woekeraars vielen Khun Itthiphol aan omdat zij het zich niet kon veroorloven om 200 baht per dag terug te betalen voor een lening van 10.000 baht. Saengduen legde uit dat Itthiphol vanwege de slechte verkopen ongeveer twee dagen lang geen rente kon betalen, wat neerkwam op 400 baht. Ze had de woekeraars beloofd dat ze het bedrag zo snel mogelijk zou terugbetalen en verzekerde hen dat ze niet van plan was te vluchten.

De aanval was plotseling. Een vrouw van de woekerbende eiste betaling en een man overhandigde haar een pistool. De vrouw schoot Itthiphol van dichtbij neer en de man probeerde haar zelfs met een mes neer te steken. Itthiphol was echter al ter aarde gestort. De aanvallers vluchtten weg op een groene Yamaha Fino-motorfiets met kenteken 711.

Saengduen vertelde de politie ook dat de aanvallers geen angst voor vervolging toonden en de daad midden in een menigte pleegden. Ze riep de politie op om snel te handelen en de daders voor het gerecht te brengen.

Autoriteiten van de provinciale politie van Chonburi en het politiebureau van Plutaluang zeiden dat ze snel bewijs verzamelen en arrestatiebevelen aanvragen bij het provinciale gerechtshof van Pattaya. De twee verdachten, een man en een vrouw uit de woekerbende, worden beschuldigd van moord met voorbedachten rade. Er wordt aangenomen dat ze de provincie al zijn uitgevlucht.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!