Politie valt karaoke bar in Noordoost-Thailand binnen en slaat  10 personeelsleden in de boeien 

KHON KAEN:- Een bekende karaokebar in Khon Kaen is door de provinciale politie overvallen, tien serveersters die niet over de juiste vergunningen beschikten, werden gearresteerd, en sommigen bleken het land illegaal te zijn binnengekomen. 

Kolonel Soraj Wachayasutthi, voerde samen met verschillende autoriteiten de inval uit na een tip over het tewerkstellen van buitenlandse vrouwen zonder vergunning. Hij  benadrukte de voortdurende inspanningen van de immigratiepolitie van Khon Kaen om samen te werken met andere afdelingen bij het arresteren van illegaal werkende buitenlandse arbeiders. 

De recente inval in de karaokebar in het district Kranuan leidde tot de arrestatie van tien Laotiaanse vrouwen, van wie sommigen een toeristenvisum hadden gebruikt om binnen te komen, maar in het geheim de “handjes” in het etablissement lieten wapperen.

Er werden aanklachten ingediend tegen de gearresteerde Laotiaanse dames wegens het werken zonder vergunning, in overeenstemming met de wet op het beheer van buitenlandse werknemers. 

Bovendien werd de bareigenaar geconfronteerd met aanklachten voor het in dienst nemen van buitenlandse werknemers zonder de juiste vergunningen en ondergaat hij momenteel juridische procedures, die kunnen resulteren in boetes variërend van 10.000 tot 100.000 baht.

Kolonel Soraj benadrukte de voortdurende monitoring en inspecties op verschillende gebieden om illegale arbeidspraktijken aan te pakken. De autoriteiten zijn gefocust op het onderzoeken en ondernemen van juridische stappen tegen zowel buitenlandse als Thaise staatsburgers die betrokken zijn bij illegale activiteiten, waarbij voortdurende onderdrukking en preventie wordt gewaarborgd.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!