Geïnfecteerde Amerikaan vlucht het ziekenhuis van Chanuman uit en veroorzaakt paniek bij de lokale bevolking

~HIJ HEEFT EEN KEI IN ZIJN HOOFD~
(Een domme man)

CHANUMAN:- Een Amerikaanse man, die positief op Covid19 getest was, is weer veilig in het ziekenhuis opgenomen nadat hij eerder deze week uit het Chanuman-ziekenhuis in de noordoostelijke provincie Amnat Charoen was weggelopen omdat hem een kamer met zijn Thaise vrouw werd geweigerd die ook Covid-behandeling onderging.

Op 9 mei j.l. werd de man opstandig, pakte zijn hebben en houden en zonder toestemming naar huis. In het dorp was het als een lopend vuurtje gegaan dat hij besmet was, toen de lokale bewoners hem op de weg zagen, werd gelijk de politie verwittigd, die hem bij het slaapkamerraam aanspraken.

De politie en het medische team van het ziekenhuis overtuigde hem ervan terug te keren naar het ziekenhuis.  Maar het incident veroorzaakte stress bij de lokale bevolking, omdat ze vrezen dat hij het virus had kunnen verspreiden toen hij het ziekenhuis verliet.

Thaise sociale media werden overspoeld met boze berichten over het incident, en sommigen riepen op tot zijn arrestatie of deportatie.

Als reactie hierop heeft de districtshoofd van Chanuman aangekondigd dat ze de beveiliging in het ziekenhuis zullen verscherpen om toekomstige incidenten met een vergelijkbaar karakter te voorkomen.

De naam van de man is niet gegeven, vanwege zijn Covid-19-status, en het is niet bekend gemaakt of hij na zijn acties enige gevolgen zal ondervinden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Geïnfecteerde Amerikaan vlucht het ziekenhuis van Chanuman uit en veroorzaakt paniek bij de lokale bevolking”

  1. De man had gelijk, maar was zo dom om in eerdere instantie een arts of verpleegkundige te raadplegen. Dan hadden ze hun griep gewoon samen thuis uitgeziekt! Eventueel samen met een paar flessen Lao Khao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!