Albon blij met terugkeer in F1-bolide: “Niet te beschrijven”

~HET GAAT MET VALLEN EN OPSTAAN~
(Van je fouten moet je leren)

THAILAND:- De terugkeer van Alexander Albon in een Red Bull F1-wagen mag gerust omschreven worden als een succes. De Thaise Brit reed de afgelopen twee dagen maar liefst 251 ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Alexander Albon heeft zijn eerste testkilometers voor Red Bull Racing gemaakt sinds hij eind 2020 zijn zitje bij het team verloor. De Britse Thai kwam op het Circuit de Barcelona-Catalunya in actie op het nieuwe rubber van Pirelli voor 2022.

De activiteiten van Albon maakten deel uit van de Pirelli-bandentest. De Italiaanse firma is in aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen bezig met nieuwe banden, die op de 18 inch-velgen moeten passen. Directeur Mario Isola gaf eerder te kennen dat het merk voor zo’n 80 tot 90 procent tevreden is met de constructie en dat de focus nu op het verfijnen van de compounds ligt.

Albon reed dinsdag en woensdag in een Red Bull F1-wagen, die speciaal aangepast is voor de test. De banden worden immers getest voor het nieuwe seizoen, als het technische reglement in de Formule 1 op de schop gaat. De voormalig Red Bull F1-coureur klokte in totaal 251 ronden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pirelli 

Content: Mark Bremer
Bron: nl.motorsport.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!