Eerste verkiezingsuitslagen Thailand wijzen op winst oppositie

BANGKOK:- In Thailand lijkt het erop dat de oppositiepartijen de parlementsverkiezingen hebben gewonnen. Dat blijkt uit exitpolls.

De hervormingsgezinde partij Pheu Thai en de progressieve partij Move Forward zouden samen meer dan 60 procent van de stemmen hebben gekregen, zo meldt de krant Bangkok Post.

De leider van Move Forward, Pita Limjaroenrat, denkt dat het mogelijk wordt om een ​​coalitieregering te vormen met de verschillende oppositiepartijen.

Oppositiepartij Pheu Thai schoof deze keer de 36-jarige Paetongtarn Shinawatra naar voren als kandidaat-premier. Zij is de dochter van voormalig premier Thaksin Shinawatra, die in 2006 door het leger ten val werd gebracht.

De partij van uittredende premier Prayut Chan-O-Cha, de behouden Verenigde Thaise Natiepartij, zou pas als derde partij uit de stembusgang zijn gekomen. De 69-jarige generaal Prayut Chan-O-Cha was in 2014 aan de macht gekomen via een militaire staatsgreep.

De oppositie heeft dan wel 376 van de 500 zetels in het parlement nodig, wil 250 door het leger bevestigde senatoren bepalen wie premier kan worden.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Eerste verkiezingsuitslagen Thailand wijzen op winst oppositie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!