Dorpelingen in Thailand ontdekken bronwater, welke vergelijkbaar met “Perrier” zou zijn!

SUKHOTHAI:- Dorpelingen in de provincie Sukhothai mineraalwater van topkwaliteit ontdekt, nadat het water uit de grond spoot terwijl ze voor irrigatie van hun land, putten aan het boren waren.

Dorpelingen die een put hadden geboord om hun akkers in de provincie Sukhothai te irrigeren, waren verheugd toen ze ontdekten dat er mineraalwater van topkwaliteit uit de grond spoot.

De inwoners van Moo 7 in Na Choeng Khiri, denken dat hun vondst de kwaliteit van het mineraalwater kan evenaren dat twee jaar geleden in het district Huay Krajao in Kanchanaburi werd gevonden.

Laboratoriumtests op een monster van het nieuw ontdekte water verzameld door het Groundwater Resources Bureau, regio 7, Kamphaeng Phet, toonden sporen van bicarbonaat en calcium vergelijkbaar met het Franse “Perrier”.

Tests op het mineraalwater dat uit de geboorde put werd verzameld, toonden ook een lage zuurgraad aan met een pH van 6,2 (7 is neutraal) en een alkaliteit van 530 delen per miljoen – iets hoger dan het normale bereik van 300-500 ppm.

Het mangaangehalte in het monster werd gemeten op 0,6 ppm, wat iets hoger is dan de normale niveaus van 0,3 ppm.  Daarom zei Sujai dat het mangaan eruit moet worden gefilterd om het gehalte terug te brengen tot 0,3 ppm voordat het water kan worden geconsumeerd.

Khun Nert Lakvoon, een gepensioneerde luitenant-kolonel die eigenaar is van de geboorde put, was enthousiast over de ontdekking.

Hij zei dat hij eerst gesprekken zou voeren met lokale dorpsbewoners over de mogelijkheid om het mineraalwater voor 1-2 baht per liter te verkopen via een muntautomaat.

Ook gaat hij onderzoeken of het haalbaar is om in de toekomst een erkende bottelarij op te zetten om het mineraalwater te verkopen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!