De kleurrijke Songkran-kermis op het stadsplein van Bangkok is voltooid verleden tijd.

BANGKOK:- De Songkran-activiteiten georganiseerd door de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) op het stadsplein van Lan Khon Muang zijn gisteravond beëindigd. Het doel van het driedaagse evenement was om de internationale bekendheid van het festival te vergroten. Unesco heeft Songkran ter overweging in december toegevoegd aan haar voorlopige lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

De activiteiten op het stadsplein van Bangkok, die woensdag van start gingen, toonden culturele en volkspraktijken die verband houden met Songkran.  Bezoekers werden ook aangespoord om felle bloemenprints te dragen om de kleurrijke tradities van het festival te benadrukken.

Afgelopen donderdag verplaatste de BMA de Phra Phuttha Sihing Boeddha-figuur van het Nationaal Museum naar Lan Khon Muang, zodat mensen er geurig water op konden gieten voor zegeningen.

Toegewijden mochten ook een religieuze ceremonie bijwonen waarin boeddhistische monniken over een kom met water zongen om het met spirituele kracht te doordrenken.  Het wijwater werd vervolgens als souvenir uitgedeeld.

Er werden ook culturele optredens, traditionele spelen en sporten georganiseerd, evenals stands met handwerk uit de 50 districten van Bangkok.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!