Demonstranten verzamelen handtekeningen om een ​​einde te maken aan de majesteitsschennis wet in Thailand

BANGKOK:- De demonstranten-leider khun Panusaya Sithijirawattanakul alias “Rung” was gisteren op het kruispunt van Ratchaprasong in de hoofdstad aanwezig en spoorde de andere demonstranten hun handtekening onder een petitie te zetten om een einde aan de beruchte majesteitsschennis wet voor te stellen.

Khun Panusaya “Rung” verklaarde dat de organisatoren verwachtten er ten minste 10.000 mensen naar het kruispunt zouden komen om hun handtekeningen zetten in een poging om de wet te beëindigen.

Zij en andere belangrijke leden van het Verenigd Front voor Thammasat en Demonstratie leidden de bijeenkomst om op te roepen tot het einde van sectie 112.

De grondwet stelt mensen in staat om aan het parlement een nieuwe wet of een wijziging van een bestaande wet voor te stellen als ze ten minste 10.000 handtekeningen van kiesgerechtigden kunnen verzamelen.

De demonstratie trok ongeveer 2.000 supporters die Ratchadamri Road bezetten voordat de avondregen de inkt op de petities deed vervagen zodat men snel onderdak moest zoeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Apichart Jinakul
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!